Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Έγκλημα πάθους στο Πήλιο: Εδώ έγινε το φονικό

Έγκλημα πάθους στο Πήλιο: Εδώ έγινε το φονικό


Σήμερα η κηδεία του 61χρονου θύματος - Δράστης ο 50χρονος πρώην σύντροφος της 36χρονης - Τι λένε φίλοι του θύματος στο protothema.gr

Τις πρώτες φωτογραφίες από το θερμοκήπιο στη Μακρυράχη Πηλίου, στο οποίο το βράδυ του Σαββάτου ένας 50χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 61χρονο φίλο της πρώην συντρόφου του φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr

Το φονικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όταν ο 50χρονος πήγε στο θερμοκήπιο στο οποίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα τα δύο θύματά του. Με την καραμπίνα στα χέρια πυροβόλησε τρεις φορές τραυματίζοντας θανάσιμα τον 61χρονο στην κοιλιά και την 36χρονη ελαφρά στο χέρι. Στη συνέχεια εγκατέλειψε αιμόφυρτα τα δύο θύματά του στην αποθήκη, πηγε στο σπίτι του και προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του πίνοντας ισχυρό γεωργικό φάρμακο. 

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του 61χρονου, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς γαιοκτήμονες του χωριού, όσο για τον θύτη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του Βόλου.
Ακούσαμε πυροβολισμούς και πάθαμε σοκ

Για μία ιδιαίτερα τρυφερή σχέση κάνει λόγο μιλώντας στο protothema.gr ο Παύλος, ένας από τους φίλους του 61χρονου. Περιγράφει πώς ο άτυχος άνδρας που στο παρελθόν είχε έναν αποτυχημένο γάμο γνώρισε στο πρόσωπο της 36χρονης ξανά την αγάπη και τον έρωτα προσπαθώντας να έχουν μία διακριτική σχέση μιας και δούλευαν μαζί στο θερμοκήπιο που εκείνος διατηρούσε. «Πριν έξι μήνες με τον άλλο, αυτόν που πυροβόλησε, ήταν ζευγάρι η κοπέλα για λίγο διάστημα, δεν τα βρήκαν και έτσι χώρισαν. Η κοπέλα δεν είχε δώσει δικαιώματα ποτέ όσο τη ξέρω. Για να βγάλει το μεροκάματο της απευθύνθηκε στο φίλο μου ο οποίος και της έδωσε δουλειά και έτσι ήρθαν πιο κοντά. Δεν το ξέρανε πολλοί ότι ήρθαν κοντά σιγά σιγά και ήταν ζευγάρι, ήταν πολύ διακριτικοί, δούλευαν μαζί αυτό ξέρανε στο χωριό αλλά δεν ήξεραν πολλοί ότι ήταν και ζευγάρι. Την προηγούμενη μέρα ήμασταν μαζί με τον άτυχο φίλο μου στο καφενείο με τα αστεία μας τα πειράγματα και την άλλη μέρα το βράδυ έγινε αυτό. Φυσικά το χωριό αναστατώθηκε γιατί ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και όλοι πήγαν να δουν τι συνέβαινε. Τον είδα και εγώ όταν έφτασα στο θερμοκήπιο εκεί που είχε γίνει το όλο σκηνικό ήταν ακόμη ζωντανός αλλά μέσα στα αίματα. Λίγο αργότερα ήρθε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς εκείνος δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Πολύ κρίμα ένας καλός άνθρωπος που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή. Το χωριό όλο τώρα αναρωτιέται γιατί το έκανε αυτό, γιατί τους πυροβόλησε. Σήμερα θα πάμε στην κηδεία του να τον αποχαιρετίσουμε όλοι οι φίλοι του και οι συγγενείς του», λέει ο Παύλος.  

Μητέρα δύο παιδιών η 36χρονη

Για μία εξαιρετική γυναίκα κάνει λόγο ο ιερέας του χωριού ο πατέρας Κωνσταντίνος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την 36χρονη γυναίκα. Ο ιερέας περιγράφει στο protothema.gr πως εκείνη ήρθε στο χωριό πριν από ένα χρόνο και αφού είχε εγκαταλείψει το σύζυγό της ο οποίος - σύμφωνα με όσα εκείνη είχε πει - την κακομεταχειριζόταν.

«Για τον 50χρονο δεν έχω να σας πω πολλά τον έβλεπα να πηγαίνει στο καφενείο, γελαστός και δημοφιλής στους φίλους του άνθρωπος θα έλεγα, από όσο γνωρίζω ασχολιόταν με τα κτήματα, δεν είχε δουλειά τον τελευταίο καιρό ίσως αυτό να τον στενοχωρούσε. Την κοπέλα την γώριζα τον τελευταίο χρόνο, ήταν παντρεμένη, χώρισε με το σύζυγό της, ήρθε εδώ με τα δυο της παιδιά και εγκαταστάθηκε στο χωριό. Μάλιστα είχε πει σε συγχωριανούς ότι είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης από το σύζυγο της και για το λόγο αυτό τον εγκατάλειψε. Δούλευε μεροκάματο όπου έβρισκε είτε ως καθαρίστρια είτε στα κτήματα. Δε μου είχε δώσει άσχημα δείγματα σε επίπεδο χαρακτήρα. Ήταν σοκ για όλους αυτό που έγινε. Όσο για το θύμα το μόνο που μπορώ να πω είναι πως επρόκειτο για έναν πολύ ήσυχο και καλό άνθρωπο που κοιτούσε μόνο τη δουλειά του και δεν είχε δώσει λαβές για σχόλια όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ζούσε έτσι και αλλιώς μόνος του», λέει ο πατέρας Κωνσταντίνος Δράπανος ιερέας του χωριού και της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Προδρόμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου